06.06.2021 | History

1 edition of Geteisterd volk. found in the catalog.

Geteisterd volk.

a text-book for schools

 • 1568 Want to read
 • 864 Currently reading

Published by Administrator in van Holkema & Warendorf n.v.

  Places:
 • United States
  • Subjects:
  • van Holkema & Warendorf n.v.


   • Download Geteisterd volk. Book Epub or Pdf Free, Geteisterd volk., Online Books Download Geteisterd volk. Free, Book Free Reading Geteisterd volk. Online, You are free and without need to spend extra money (PDF, epub) format You can Download this book here. Click on the download link below to get Geteisterd volk. book in PDF or epub free.

   • On cover: Gedichten uit de oorlogsjaren 1940-1943.Verluchting en typografische verzorging door Peter Pan.Printed in Sweden.

    Statementvan Holkema & Warendorf n.v.
    Publishersvan Holkema & Warendorf n.v.
    Classifications
    LC Classifications1943
    The Physical Object
    Paginationxvi, 117 p. :
    Number of Pages81
    ID Numbers
    ISBN 10nodata
    Series
    1nodata
    2
    3

    nodata File Size: 5MB.


Share this book
You might also like

Geteisterd volk. by van Holkema & Warendorf n.v. Download PDF EPUB FB2


De Philipsgroep was een speciale groep gevangenen die produktiewerk verrichte in concentratiekamp Vught voor Philips. Maar het bedrijf bood de gevangenen, onder wie veel joden, zo ook bescherming — en dat spaarde uiteindelijk honderden mensenlevens. De nazaat zal uw sterkend leed belijden.

De som der tranen is uw volks fortuin. Na de oorlog werd de groep op transport gezet naar Zweden alwaar Cor Bouchette verslag deed als verslaggever voor het Persafdeeling van het Nederlandsch Gezantschap aldaar. Aan het einde van de tweede wereldoorlog werd deze groep op transport naar Auschwitz gezet maar een groot deel overleefde de Geteisterd volk. en het verblijf in Auschwitz.

Daarmee profiteerde de multinational van dwangarbeid.

Geteisterd volk

Geen eik verheft in lichte lucht zijn kruin, Die niet in donkren grond kon wortels spreiden. Cor Bouchette leefde van 1903 tot en met 1985 en hij was de eerste getuige van de aankomst in Zweden van de overlevende vrouwen van de Philipsgroep.

Ik heb gezocht naar meer informatie over Cor Bouchette maar heb niet veel kunnen vinden. De Geteisterd volk. germaan, de stamgenoot. De bundel begint met het titelgedicht uit 1940.

Geteisterd volk

Opgedragen in eerbied aan onze koningin, geschreven door Cor Bouchette en van tekeningen voorzien door Peter Pen. Geteisterd volk, aan u mijn medelijden Niet om het kruis in uw vertrapten tuin, Niet om soldatengraf en stedepuin, Om weezen, weduwleed en moederlijden.

Maar wreeder is de teister van uw ziel: Die als een roover in uw grenzen viel, Preekt nu uw weerloos volk een valsche leer.